عقبنشینی سرکرده قسد از مواضع جداییطلبانه
آمریکا پشت کردهای سوریه را خالی کرد
سرکرده نیروهای دموکراتیک سوریه (SFD) در آستانه عملیات نظامی ترکیه در کوبانی، مدعی شد این شبهنظامیان قصد جدایی از سوریه را ندارند و خواهان ادغام در دولت جدید مستقر در دمشق هستند. مظلوم عبدی با نام تشکیلاتی «شاهین جیلو»، سرکرده شبهنظامیان مورد حمایت آمریکا موسوم به « قسد» در گفتوگو با شبکه فرانس24 اعلام کرد کردهای سوریه به دنبال خودمختاری یا نظام فدرال نیستند و خواهان ملحق شدن به ارتش ملی سوریه هستند. وی تاکید کرد: «ما تمایل داریم قسد بخشی از ارتش ملی آزاد در صورت تبدیل آن به ارتش باشد و ما آمادهایم در این باره با حکومت جدید در دمشق گفتوگو کنیم. نیروهای ما میخواهند بخشی از دولت مرکزی باشند، بدون اینکه تجزیه و تقسیمی در کار باشد». این در حالی است که شبهنظامیان عمدتا کرد تحت حمایت آمریکا طی سالهای گذشته بارها خواهان خودمختاری در شمال شرق سوریه بودند و خواست دمشق در زمان بشار اسد برای گفتوگو با دولت مرکزی را جدی نمیگرفتند. عبدی چند روز پس از سقوط نظام جمهوری عربی سوریه، با ادعای اینکه نیروهایش از مناطق فرات در دو طرف بخش شرقی و غربی آن محافظت خواهند کرد، پیشبینی کرده بود هستههای خفته داعش - که بدنه آنها عشایر صحرای شام هستند - تحرکاتی را در مناطق شرقی آغاز کنند. او حتی به ساکنان رقه، الطبقه و دیرالزور در این منطقه اطمینان خاطر داده بود که نیروهای قسد آماده حفاظت از آنها هستند. سرکردگان قسد اما هرگز تصویر روشنی از سوریه پس از فروپاشی نظام اسد نداشتند. آنها طی تنها ۲ هفته پس از سقوط حکومت اسد، از سوی ترکیه که آنها را همان تشکیلات نظامی «یپگ» متحد «پکک» میخواند به عنوان تهدید مستقیم معرفی شدهاند. در این مدت قسد بهرغم تصرف اولیه مناطقی از شرق سوریه که در دست ارتش اسد بود از جمله دیرالزور، رفته رفته در حال عقبنشینی از مناطق شمال و شمال شرق سوریه در مقابل نیروهای مزدور ترکیه از جمله «جیشالوطنی» و همینطور گروهکهای مسلح برآمده از اکثریت عرب این مناطق است. شورشهای مسلحانه در رقه و حسکه، ۲ شهر مهم این منطقه که کنترل نظامی آنها در دست شبهنظامیان کرد دموکراتیک بوده باعث تضعیف موقعیت این نیروها شده است. در عین حال آنها پس از شکست از نیروهای عرب مورد حمایت ترکیه در
تل رفعت و منبج، حالا باید در عمق مناطق مرزی کردنشین مثل کوبانی (عینالعرب) مستقیما با نیروهای اعزامی ترکیه درگیر شوند. پیش از آغاز درگیریها میان دو طرف در سرحدات سابق منطقه نیمهخودمختار کردستان سوریه (روژاوا) - که اساسا یک تقسیمبندی مربوط به حکومت قبلی سوریه است - فرماندهی کل نیروهای دموکراتیک سوریه ضمن محکوم کردن حملات ارتش ترکیه به مناطق شمال شرق سوریه بویژه کوبانی و سد تشرین، تأکید کرده بود با قاطعیت در برابر هرگونه تجاوز میایستد. آنها همچنین از جامعه بینالملل خواستند به فشار برای توقف این حملات ادامه داده و بر لزوم حل بحران از طریق گفتوگو تأکید کردند. حالا اما با ورود ارتش ترکیه و نیروهای مزدور آنکارا به حومه کوبانی، مظلوم عبدی و همراهانش دریافتهاند در میدان جنگ تنها ماندهاند و پنتاگون به نفع متحد خود در ناتو، پشت کردها را خالی کرده است. به این ترتیب پس از مدتها، آنها موضع رسمیشان مبنی بر تشکیل یک دولت مستقل کردنشین در منطقه جزیره بین ۲ رود دجله و فرات در شمال شرق سوریه را فراموش کرده و میخواهند از در مذاکره با حاکمان جدید سوریه درآیند. نیروهای کرد مسلح تحت حمایت آمریکا از حدود یک هفته پیش پرچم جدید سوریه را به نشانه اتحاد با شورشیان حاکم بر دمشق و غرب سوریه روی ساختمانهای خود بویژه در کوبانی به اهتزاز درآوردند. با این حال آخرین حربه آنها برای حفظ مواضعشان در شمال و شرق سوریه نیز بینتیجه مانده، چرا که از این واقعیت غافل بودند که تشکیلات تحریرالشام و شخص ابومحمد جولانی، کاملا تحت هدایت ارتش و نیروهای امنیتی ترکیه قرار دارد. به نظر میرسد اردوغان به عنوان فعال مایشاء اصلی در سوریه پس از فروپاشی، به هیچ چیز کمتر از اشغال کل مناطق مرزی شمال این سرزمین به بهانه ایجاد نوار حائل به عرض 45 کیلومتر در مقابل تهدید پکک راضی نباشد.
***
آلمان هشدارها را نادیده گرفته بود
به گزارش رسانههای آلمانی، عربستان سعودی سال 2023 از طریق اینترپل با برلین تماس گرفته و خواستار دستگیری عامل حمله با خودروی جمعه که تاکنون 5 کشته از جمله یک کودک و بیش از 200 مجروح داشته، به ظن فعالیتهای تروریستی شده بود. با این حال، مقامهای آلمانی این درخواست را تحت عنوان انگیزه سیاسی از سوی ریاض برای دستگیری این تبعه خود با نام «طالب.ا» رد کردند و به این فرد تحت تعقیب در عربستان سعودی، پناهندگی دادند. او جمعه شب با یک خودروی اجارهای به جمعیت حاضر در یک بازار کریسمس هجوم برد و حادثهای خونبار را رقم زد. مقامهای آلمانی اما از تروریستی خواندن این حمله خودداری کرده و تاکید دارند این فرد به صورت مستقل عمل کرده و احتمالا انگیزههای شخصی داشته است. این مرد 50 ساله در حالی مورد حمایت آلمان قرار گرفته بود که بر اساس گزارشها، در ارتباط با اتهامات تروریسم و قاچاق دختران از منطقه غرب آسیا به اتحادیه اروپایی تحت تعقیب عربستان سعودی بوده است. بر اساس مشخصات موجود از این فرد در شبکههای اجتماعی، او آتئیست، اسلامستیز، حامی اسرائیل و احزاب راست افراطی است.
***
نماینده گمشده جمهوریخواه در آسایشگاه روانی
نماینده باسابقه حزب جمهوریخواه در کنگره آمریکا، پس از آنکه ۶ ماه از مفقود شدنش میگذشت سرانجام در یک مرکز مراقبت از بیمارهای دچار زوال عقل پیدا شد.
خانم کی گرانگر 81 ساله از سال 1997 نماینده ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان کنگره بود ولی در ۶ ماه گذشته در دفتر خود حضور پیدا نکرده بود. او همچنین از جولای (اواخر بهار) در هیچ رایگیری عمومی در صحن مجلس پاییندستی کنگره شرکت نکرده بود. خبرنگاران محلی پس از بررسی دفتر کار گرانگر در واشنگتن فاش کردند هیچ کس در این دفتر مشغول به کار نیست.