نمایشگر ارقام پمپ بنزین ۸ رقمی میشود
صبح دیروز نامهای مبنی بر افزایش تعداد نمایشگرهای دیسپنسرها و تلمبهها در شبکههای اجتماعی منتشر شد که گمانهزنیهای افزایش قیمت بنزین را افزایش داد.
رئیس صنف جایگاهداران کشور در رابطه با این موضوع به مهر گفت: این اقدامی است که به صورت متناوب انجام میشود و هر چند وقت یک بار نمایشگرها و تلمبهها مورد بازنگری قرار میگیرد.
به گفته اسدالله قلیزاده، این شمارندهها برای مشخص کردن میزان لیتر و قیمت است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا چنین اقدامی در راستای افزایش قیمت بنزین انجام شده است یا خیر، صرفا بیان کرد: ارقام نمایشگرها قرار است از ۶ رقم به ۸ رقم افزایش پیدا کند.
***
ثبت احوال به سامانه املاک متصل شد
عدم اتصال سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و اسکان یکی از مشکلات در شناسایی خانههای خالی و احتکارشده بود.
مهمترین سامانه دولت در زمینه حل معضل خانههای خالی سامانه املاک و اسکان است که برای بهبود عملکرد آن لازم بود حتما اطلاعات سازمان ثبت احوال به این سامانه متصل شود.
بر همین اساس اطلاعات سامانه خانوار سازمان ثبت احوال در اختیار سامانه املاک و اسکان قرار گرفت و بالاخره بعد از 2 سال به این سامانه وصل شد تا گام مهمی برای تکمیل سامانه املاک و اسکان برداشته شود.
***
بیشترین فساد در تعاونیهای مسکن است
سرپرست معاونت امور تعاون گفت: بیشترین فسادها در بخش تعاون در تعاونیهای مسکن است. طبق ارزیابیها در سالهای ۹۶ و ۹۷ تعاونیها ۳ درصد دچار فساد شدهاند و همین عدد هم باعث بدنامی آنها شده است.
یعقوب رستمیمالخلیفه با بیان اینکه بیشترین فسادها در بخش تعاون در تعاونیهای مسکن است، اظهار کرد: طبق ارزیابیهای ما در سالهای ۹۶ و ۹۷، ۳ درصد تعاونیها دچار فساد شدهاند اما همین عدد هم باعث بدنامی تعاونیهای مسکن شده است.
وی گفت: کوچکترین تخلفها در بخش تعاون تأثیر زیادی بر مردم میگذارد. معاونت تعاون برای پیشبرد اهداف و برنامههای خود به کمک و یاری سایر بخشها بویژه تسهیلات بانکها نیاز دارد و امیدوارم با کمک دوستان بتوانیم این همیاریها را داشته باشیم.
***
زیان ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی صنایع از قطع برق
رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران گفت: براساس برآوردها صنایع از قطع برق ۲۵۰ همت دچار ضرر و زیان شدهاند. علیرضا کلاهیصمدی در نشست خبری کمیسیون صنعت با عنوان «چالشهای ناشی از قطعی گاز و برق صنایع کشور و راهکارهای پیش رو» با بیان اینکه سرمایهگذاری دولتی در تولید برق از اواخر دهه ۸۰ متوقف شد، گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ هزار مگاوات در تولید برق، کمبود ظرفیت وجود دارد. رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بهروزرسانی شبکه انتقال و توزیع برق نیز از چالشهای جدی به شمار میرود، اظهار داشت: از سال ۷۸ تا اواخر دهه ۹۰ حدود ۲۰ درصد میزان نیاز در شبکه توزیع و انتقال شبکه برق سرمایهگذاری انجام شد و در 3 سال گذشته این میزان تقریبا صفر بوده است.
وی با تأکید بر اینکه انرژی خورشیدی تنها راه رفع ناترازی برق در کوتاهمدت است، اظهار داشت: این را هم باید در نظر داشت که اگر چه از نظر اقلیمی و از نظر هزینه انرژی خورشیدی مقرون بهصرفه است اما نمیتوان تمام برنامهریزی خود را بر مبنای انرژی تجدیدپذیر گذاشت، ضمن اینکه انرژیهای تجدیدپذیر حاشیه ایمنی بیشتری نیاز دارند و شبکههای انتقال این نوع انرژیها باید سرعت انتقال بیشتری داشته باشد که شبکه فعلی توزیع برق ما توان لازم را ندارد.
***
نظارت بر حراجهای فصلی اولویت بازرسان صنفی
اتاق اصناف ایران در اطلاعیهای اعلام کرد: با توجه به آغاز فروشهای فوقالعاده، ویژه و تخفیفات مناسبتی در کشور بویژه در رستههای پرتقاضا از جمله پوشاک، مواد غذایی، کیف و کفش، لوازم خانگی، صوتی و تصویری و در راستای کنترل و مدیریت بهینه بازار، صیانت از حقوق مصرفکنندگان و ممانعت از سوءاستفاده سودجویان، ضمن هماهنگی و همکاری با سازمانهای مرتبط در قالب گشتهای مشترک و اطلاعرسانی فراگیر و مستمر به همه عوامل تحت پوشش از جمله اتحادیهها و واحدهای صنفی مرتبط با تعامل و همافزایی در استفاده از ظرفیتهای قانونی بازرسان صنفی و اتحادیههای صنفی، پایش و نظارت دقیق بر شبکه صنفی و توزیعی مربوط در دستور کار بازرسان قرار گرفته است. اتاق اصناف در ادامه افزود: در صورت مشاهده و احراز تخلف (گرانفروشی، تقلب، ارائه برندهای نامعتبر، قیمتهای نامتعارف و تخفیفات غیرواقعی) برخورد قانونی انجام خواهد شد.
***
احتمال کاهش نرخ دلار بالاست
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه احتمال کاهش نرخ دلار وجود دارد، گفت: تجربه نشان داده بانک مرکزی تاکنون توانسته نرخ ارز را در محدودهای مشخص و قابل قبول کنترل کند تا نوسانات شدیدتری رخ ندهد. محمدصادق مفتح در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر نوسانات نرخ ارز بر مجموعههای صنعتی و تجاری کشور اظهار داشت: نمیتوان گفت نوسانات ارزی هیچ نگرانیای ایجاد نکرده؛ این نوسانات شاید محاسبات واحدهای تولیدی را تا حدودی دچار اختلال و مدیریت آنها را با چالشهایی مواجه کند اما با این حال، آنچه حائز اهمیت است تفکیک بخشهای اجتنابناپذیر از بخشهای قابل مدیریت است.