برخورد پلیس فتا با ادمین‌های آزارگر در فضای مجازی؛ صفحات ۴۰ متهم بسته شد
دوربین پلیس علیه دوربین مخفی
گروه اجتماعی: تمرکز پلیس فتا بر فضای مجازی و رصد بی‌وقفه و شبانه‌روزی فعالیت گردانندگان سایت‌ها و صفحات و کانال‌های شبکه‌های اجتماعی، به گونه‌ای است که این فضا دیگر مجالی برای آزارگران، کلاهبرداران و کسانی که خاطر مردم را می‌آزارند نیست، چرا که پلیس فتا ناظر بر فعالیت فضای مجازی است و کسانی را که امنیت روحی، روانی و مالی مردم را خدشه‌دار می‌کنند، شناسایی کرده و به دست قانون می‌سپارد.
در همین ارتباط رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از اجرای طرح برخورد با عاملان آزار و مزاحمت شهروندان به بهانه دوربین مخفی خبر داد و گفت: در این راستا با ۴۰ متهم برخورد و صفحه آنها بسته شد. سردار داوود معظمی‌گودرزی دیروز اعلام کرد: اخیرا طی رصد‌ها و گزارشات مکرر مردمی مشخص شد افرادی فرصت‌طلب برای مطرح شدن و جذب دنبال‌کننده در فضای مجازی، با عناوین مختلفی از جمله ساخت دوربین مخفی و ویدئو‌های چالشی برای شهروندان ایجاد مزاحمت می‌کنند و در موارد بسیاری نیز این مزاحمت‌ها تبدیل به درگیری‌های خیابانی می‌شود.
وی ادامه داد: در این راستا پس از تحقیقات اولیه بیش از ۴۰ نفر در این خصوص شناسایی شدند و در چرخه رسیدگی قرار گرفتند و پس از تشریفات قضایی همه این افراد به پلیس فتا احضار شدند و صفحات کاربری آنها مسدود شد.
معظمی‌گودرزی با اشاره به اینکه این افراد در مجموع بیش از 5 میلیون نفر دنبال‌کننده داشتند، گفت: پلیس فتا با کسانی که بدون هیچ خط قرمزی و صرفا برای دیده‌شدن و جذب دنبال‌کننده، آرامش و امنیت روانی شهروندان را بر هم بزنند، مطابق قانون و بشدت برخورد خواهد کرد و اجازه نخواهد داد فرصت‌طلبان مجازی به هر بهانه‌ای مردم را بازیچه اهداف شوم خود قرار دهند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشابه و افرادی که به بهانه‌های مختلف نظیر دوربین مخفی و چالش‌های اینستاگرامی برای آنها ایجاد مزاحمت می‌کنند، مراتب را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir با ما در میان بگذارند.
گفتنی است پلیس فتا به منظور پیگیری، تحقیق و کشف جرائمی که در فضای مجازی اتفاق می‌افتد، ایجاد شده است. وظایف پلیس فتا، ایجاد امنیت و کاهش مخاطرات برای فعالیت‌های مختلف در جامعه‌ اطلاعاتی، ممانعت از تعرض، به ارزش‌ها و هنجارهای جامعه، مراقبت و پایش فضای تولید و تبادل اطلاعات، با هدف پیشگیری از تبدیل شدن این فضا به بستری برای انجام فعالیت‌های غیرقانونی است.
امروز استفاده از اینترنت و حضور در دنیای مجازی، بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی شده است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. پلیس فتا در فضای مجازی با تلاش‌های بی‌وقفه سعی دارد حقوق افراد در چنین فضای گسترده‌ای، مورد تعرض و خدشه توسط سوءاستفاده‌گران، قرار نگیرد. در فضای مجازی اگر اقداماتی چون کلاهبرداری‌های اینترنتی، سرقت اطلاعات، تجاوز به حریم خصوصی افراد و افشای اطلاعات خصوصی مردم انجام شود، پلیس فتا به عنوان نهاد ناظر بر این دسته از جرائم می‌تواند با شناسایی سریع مجرمان از وقوع آنها پیشگیری کند. پلیس فتا با تلاش‌های بی‌وقفه شبانه‌روزی فضای مجازی را کاملا رصد می‌کند و بر این بخش کاملا اشراف دارد تا چنین فضایی، مکانی برای کلاهبرداران و شیادان یا آزارگران نباشد.
***
دستگیری کلاهبرداران اسکیمری
پلیس فتای تهران از دستگیری 4 نفر از اعضای یک باند کلاهبرداری خبر داد که با سوءاستفاده از اعتماد مردم در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، با دستگاه‌های اسکیمر اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی شهروندان می‌کردند. این باند با استفاده از ترفندهای خاص در محدوده شمال تهران شناسایی و دستگیر شدند. سرهنگ سعید پیرزاد در تشریح این خبر اظهار داشت: تعداد زیادی از شهروندان به پلیس فتای تهران بزرگ مراجعه کرده و مدعی شدند مبالغی به صورت غیرمجاز از حساب آنان برداشت شده است. این مقام انتظامی اظهار داشت: پس از اخذ اظهارات مال‌باختگان این پرونده موضوع در دستور کار قرار گرفت و کارشناسان پلیس فتای پایتخت تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کردند. وی با اشاره به اینکه مجرمان با سوءاستفاده از اعتماد مردم به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شناخته‌شده، به عنوان پیک موقت در آن مجموعه‌ها استخدام می‌شدند تا مسیر مجرمانه خود را هموار کنند، افزود: در تحقیقات اولیه کارشناسان پلیس فتا مشخص شد قربانیان این پرونده عموما پس از خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای در تهران حساب‌شان خالی شده و به روش اسکیمر مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند. پیرزاد بیان داشت: در روند پیگیری پرونده، پلیس به سرنخ‌های جدیدی رسید و مشخص شد متهمان با ترفند استخدام در فروشگاه‌های زنجیره‌ای در محدوده شمال تهران فعالیت خود را پیش می‌برند که با سرعت عمل پلیس شناسایی و پس از تشریفات قضایی تمام اعضای این باند ۴ نفره در حالی که در مخفیگاه خود در حاشیه تهران مشغول کپی کردن کارت‌های شهروندان بودند دستگیر شدند و تعداد زیادی دستگاه اسکیمر و کارت خام از محل دستگیری آنان کشف شد. این مقام پلیس سایبری با اشاره به اینکه تعداد شکات این پرونده بیش از 88 نفر است و همچنان نیز در حال افزایش است، ادامه داد: با توجه به اینکه در این نوع از کلاهبرداری‌ها، مجرم تنها به مبلغی که در حساب متصل به کارت است دسترسی دارد و بدون داشتن رمز اصلی امکان برداشت وجه را ندارد، جدا کردن کارت اصلی از کارت خرید روزانه و تغییر رمز دوره‌ای یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از وقوع سرقت به این روش است. جانشین پلیس فتا تهران بزرگ توصیه کرد: باید توجه داشته باشید به هیچ عنوان کارت بانکی خود را در اختیار فروشندگان قرار ندهید و حتما عملیات بانکی و وارد کردن رمز را شخصا انجام دهید، چرا که حتی در صورت نصب اسکیمر بر روی دستگاه کارت‌خوان، بدون اطلاع از رمز عبور، امکان برداشت از حساب شما امکان‌پذیر نخواهد بود.